Habistat infrarood spot 50 watt

Habistat infrarood spot 50 watt

€ 5,99

Niet op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

De HabiStat Red Night Spotlamp is een infrarood warmtelamp. De speciale gloeidraad produceert voor het menselijke oog onzichtbaar infrarode warmtegolven af (IR-A). De infrarode warmtestralen dringen dieper door in de huid en verhogen daarmee de lichaamstemperatuur.

Naast warmte geven deze infrarode warmtelampen ook zichtbaar rood licht (1500 Kelvin), hierdoor worden nacht- of schemeractieve dieren beter zichtbaar. Het rode licht wordt door de meeste dieren nauwelijks of beperkt waargenomen en is dus een perfecte 24-uurs warmtebron.

Door de smalle lichtbundel (spot – 40 graden) kan de lamp zodanig gericht worden om op een specifieke plaats een warmteplek te creëren. De dieren kunnen dan onder de warmtelamp hun lichaamstemperatuur verhogen door zich op te warmen.

De HabiStat Red Night Spotlamp is uitermate geschikt voor reptielen en andere terrariumbewoners.

De HabiStat Red Night Spotlamp zijn voorzien van een standaard E27 aansluiting en zijn hierdoor eenvoudig te installeren. Naast de toepassing in een fitting, zijn er ook diverse armaturen speciaal voor het terrarium te verkrijgbaar.

Om een natuurlijk licht te creëren, adviseren wij deze HabiStat Red Night Spotlamp te combineren met een UVB lamp of een daglicht lamp.

Levensduur
Infrarode warmtelampen hebben een beperkte levensduur. Om een (kalender)jaar te overbruggen heeft u doorgaans vier lampen per jaar nodig.

Garantie
Warmtelampen zijn verbruiksartikelen, waardoor deze lampen wettelijk zijn uitgesloten van garantie.