ReptiBlock Coco bedding 4,5 kilo

€ 19,95

Niet op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

● Gewicht 4,5 tot 4,8 kg / c.a. 70 liter.

ReptiBlock 4,5 kilo van het merk ReptiGlobe is een kokosbedding met veel minder stof dan de meeste andere merken! Geschikt voor reptielen, amfibieën, insecten en andere huisdieren. Een 100% organisch substraat die volledig veilig is voor gebruik in een terrarium, paludarium of tub-bak & ladesysteem. Ook te gebruiken voor bioactieve terraria met of zonder planten!

Alle kokosbedding wordt gemaakt van de peul van de kokosnoot. Wanneer de peul nog een groene vrucht is, wordt de vrucht handmatig rondom de noot weggehaald. De overgebleven schil is een overblijfsel na het oogsten van de kokosvrucht.

De overgebleven (peul) schillen zijn de basis van onze ReptiBlock kokos chips! Nadat de peul van de noot is gescheiden wordt deze handmatig één voor één versneden, waarbij de stand van de messen (tussen de 6 – 12 mm) de grootte van de kokoschips bepalen. De gesneden groene peul vormt nu de basis van onze ReptiBlock kokos chips waarbij de zonnestraling helpen de chips te laten drogen.

In een tijdverstek van 4 tot 6 weken verkleurd de peul van groen naar oranje / beige. In deze fase is de cocos husk nog jong en zacht van structuur en vormt het de uitstekende basis voor onze ReptiBlock, kokosbedding. Omdat de kokosbedding in een jonger stadium is verpakt dan vergelijkbare merken kan de bedding nog 100% natuurlijke kleurstoffen tannines afgeven aan het drinkwater, mocht dit in het waterbakje terecht komen ( uiteraard niet schadelijk bij drinken).

Als de kokos chips voldoende gedroogd is, worden de snippers 3x gewassen met schoon / helder zoetwater. Door het wassen wordt het aanwezige stof beperkt tot het minimum en wordt het zoutgehalte in de ReptiBlock verlaagt. Nadat het gewassen is wordt het product opnieuw gedroogd om vervolgens 2x gezeefd met een trommelzeef en een schudzeef.

De gezeefde kokos chips is nu klaar om handmatig worden afgemeten en samen geperst te worden tot een ReptiBlock 4,5 kilo gram.


Laagste zout concentratie op de markt EC < 300 μS/cm (EC < 0.3 mS/cm)